Forside
Fakta om sanseintegration
Behandling
Forældre fortæller
Ressourcer
Kontakt

Børstning

Børstning er en del af behandlingen af børn med SI-problemer. Nogle motoriklærere foretrækker selv at stå for børstningen af børnene, mens andre lærer forældre eller børnehavepædagoger at børste, så barnet gennemgår et intensivt forløb med børstning f.eks. fire gange dagligt i nogle uger.

Man anvender en ret stiv plasticbørste, af den type, som kirurger vasker sig med før en operation. Der børstes ret hårdt på hænder, arme, ryg og ben i nogle minutter flere gange dagligt. Man skal ikke gå i gang med at børste uden professionel instruktion og overvågning, men har man først fået vist teknikken, er det ganske enkelt at børste barnet hjemme.

Det virker underligt, at det skulle kunne hjælpe, men erfaringen viser, at børstningen ofte virkelig sætter skub i barnets positive udvikling. Man kan gætte på, at det er den øgede kropsbevidsthed og fornemmelse af egne grænser, der skaber forandring hos børnene. Vi må blot konstatere, at børstningen rent faktisk hjælper!

Nogle sansefølsomme børn synes i starten, at børstningen gør ondt, men de fleste bliver glade for det efterhånden og minder selv forældrene om, at de skal børstes.

Du kan købe den specielle børste (MediScrub), man bruger til børstning af børn med SI-problemer, hos mig. Bestil den ved at sende navn, adresse og telefonnummer til mette@sanse-integration.dk samt overføre betaling, 25 kr. + porto (10 kr. pr. børste for alm. brev eller 29 kr. for quickbrev) til mobilepay 50727600. Børsten bliver afsendt, når din indbetaling indgår.

Som nævnt bør man have nogen til at vise, hvordan man børster, men du kan læse lidt om teknikken her.

@ Copyright 2005-2015 - maylady.dk