Forside
Fakta om sanseintegration
Behandling
Forældre fortæller
Ressourcer
Kontakt

Sansemotorisk træning

Heldigvis er der hjælp at hente, når man har et barn med sanseintegrationsproblemer. Endnu er der desværre ikke så mange steder i Danmark, hvor børnene kan få den sansemotoriske træning, der kan hjælpe dem til at få det bedre i hverdagen, men det vil uden tvivl vinde frem i de kommende år. Flere steder i landet bliver alle børn i børnehaverne eller børnehaveklasserne screenet for SI-problemer og tilbudt træning på det offentliges regning. Andre steder må man selv søge hjælp hos private motoriklærere. Jeg håber, de besøgende her på Sanse-integration.dk vil sende oplysninger om lokale muligheder, som jeg kan sætte på listen over behandlere til glæde for alle.

Sansemotorisk træning ligner leg. Børnene hopper på trampolin, kører på rullebræt, kaster og griber bolde og gynger i hængekøje. Det er sjovt, men selvfølgelig også af og til hårdt, fordi børnene bliver udfordret på områder, hvor de er svage. En del af behandlingen består også i forskellige former for sansestimulering, f.eks. at blive rullet stramt ind i en dyne eller et tæppe, nulret med en massagebold eller børstet med en stiv børste.

For de fleste forældre er det forbløffende at se virkningen af denne behandling. I løbet af få uger kan man se ændringer i barnets adfærd, og på længere sigt bliver de fleste børn gladere, mere selvstændige og dygtigere til motoriske færdigheder. Og måske vigtigst af alt: De får mere mod, lyst og overskud til at kaste sig ud i legen med deres kammerater.

@ Copyright 2005 - maylady.dk